6 Ocak 2015 Salı

Anne sütünü arttırmaya yardımcı yiyecekler hangileri ?

Bebekler için mucizevi bir besin olan anne sütünün arttırılabilmesi için neler yapılması gerekir?




Yeterli seviyede süt oluşabilmesi için alınan sıvı özellikle süt miktarına dikkat edilmelidir..günde 3 litre sıvı alımı saglanmalı bunun 8 bardagı mutlaka su olmalıdır.. su dışında süt ayran ,taze sıkılmış mevsim meyvelerinden oluşan meyve suları , bitki çayları önerilir....


dereotu , hormonal değişimleri ve dengeyi destekleyen vitamın içerigi zengin olan bitkilerden biridir.. düzenli tüketilmesi ile süt oluşumuna katkı saglar.


taze yeşil sebzeler ; mükemmel bir vitamin ve mineral kaynagı sunar aynı zamanda laktoz olusumu saglayarak süt olusumunu destekler.. vücut direncini arttırmaya yardımcı olur.. günde beş porsiyon yeşil sebze tüketmek büyük fayda saglar ancak bu sebzeleri tüketmek önem taşır



tarçın...kansızlık ve demir eksikligi de süt salımını azaltan etkenlerden biridir.. hamılelık sürecinde vücut direncini arttırmak ve demir oranını dengelemek için kimyon önemli bir yardımcıdır. bunun yanında çay tüketilmemeli ya da cok acık olarak öğünlerden bir saat önce veya sonra tüketilmelidir.


sarımsak ; süt bezlerini uyararak anne sütünü arttırıcı etki yapar .. eskı zamanlarda emziren annelere dogal bir ilaç olarak sarımsak verildi.. şimdi ise yapılan araştırmalarda sarımsak yiyen annelerin daha uzun süre emzirdikleri bunda bebeklerin sütün tadını daha cok begenmelerinin etkili oldugu görülmüş :)

kırmızı mercimek ; folik asit acısından zengin bir yiyecek olan mercimek hem hamılelik döneminde hemde emzirme döneminde süt oluşumuna katkı olarak sıklıkla tüketilmelidir.. 


karoten zengini olan havuç süt arttırmaya yardımcı önemli besinlerden biri , demir açısından zengindir , a vitamini içerir ve karaciğeri korur


vitamin deposu olan kuru inciri atıştırmalık olarak bol bol tüketebilir süt miktarinizi arttırabilirsiniz.. şekersiz süt içinde inciri kaynatıp, sütü içerek inciride yiyerek bebeginize katkı saglayabilirsiniz :)


omega3 zengini olan bağdem , kavrulmamıs işlenmemiş çiğ şekilde tüketilirse süt arttırmaya yardımcı olur


kefir, sütün kefir mayası ile fermente edilmesi yoluyla elde edilen koyu kıvamlı, köpüklü, hafif ekşimsi, ayrana benzeyen fermente bir süt içeceğidir. Sütten kefir elde ederken probiyotik miktarı artar. Kefir yoğurda göre 20-30 kat daha fazla probiyotik içerir. 


Süt ve süt ürünleri ; emziren annelerin protein ihtiyacını karsılayan süt yoğurt peynir ve yumurta neredeyse hergün tüketilmesi gereken besinlerin basında gelir.


taze mevsiminde görülen, posa vitamin ve mineral zengini olan meyvelerin cok iyi yıkanarak hergün tüketilmesine özen gösterilmelidir.




Bu konumuzda ane sütünü arttran yiyyecekler bilgi verildi. Beni Facebook ve Twitter üzerinden de takip edebilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder